Начальник франківської митниці: Ніяких самовільних тарифів за розмитнення немає


Сьогодні, 20 листопада в Івано-Франківську відбулась прес-конференція начальника Івано-Франківської митниці ДФС Василя Ватаманюка.

Йдеться про ситуацію, яка склалась на митних постах Івано-Франківської митниці ДФС пов’язана з розмитненням автомобілів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Нагадаємо, минулого тижня під франківською митницею водії вимагали справедливих цін за розмитнення. Активісти запевняли, що місцева митниця самовільно встановлює тарифи та не враховує, чи машина пошкоджена, чи ні.

Однак, Василь Ватаманюк зазначає, що митниця керується лише статтями з Митного кодексу, відтак ніяких самовільно визначених тарифів немає.

"У жодному випадку ніяких порушень зі сторони митників не було. Щодо ситуації, яка сталася напередодні: ми, як державний орган, керуємося лише наказами, які надходять від міністерства",- пояснює Ватаманюк.

Зокрема, начальник митниці наголошує, що з кінця жовтня митниця заключила офіційну угоду з каталогом "SchwackeNet", який дає інформацію щодо транспортних засобів.

"Це джерело, завдяки якому ми можемо перевірити кожен транспортний засіб. Ми бачимо вік авто, його комплектацію, параметри двигуна і тому подібне. Всі ці дані видають нам ціну. Спочатку це працювало в тестовому режимі, а тепер угода набрала чинності і ми користуємося в повній мірі. Мова йде не лише про франківську митницю, ця система працює у всій Україні",- розповідає Ватаманюк.