Прикарпатець зареєстрував петицію до президента з вимогою приєднати Богородчанщину до Франківського району


Включити Богородчанський район до складу Івано-Франківського після проведення адміністративно-територіального устрою на субрегіональному рівні.

Петицію про приєднання до Івано-Франківського району зареєстрував на сайті президента Михайло Гарбуз, пише Бліц-Інфо.

Як відомо, 22 квітня Кабінет Міністрів України затвердив перспективні плани формування територій громад Івано-Франківської області. Також Уряд розглядає структуру та модель адміністративно-територіального устрою на субрегіональному рівні. В межах Івано-Франківської області Богородчанський район пропонується включити до складу адміністративно-територіальної одиниці з центром у місті Надвірній. Однак, як зауважують мешканці району, це суперечить критеріям формування районного рівня та волі громади Богородчанщини.

Так, 2 квітня міністру розвитку громад та територій України був направлений лист з підписами усіх керівників місцевого самоврядування Богородчанського району щодо включення Богородчанського району до нового району з центром у місті Івано-Франківськ.

"Таке рішення є логічним з економічної та логістичної сторони. Значна кількість жителів Богородчанського району працює у місті Івано-Франківськ, район має хороше транспортне сполучення, що тільки сприятиме розвитку нового району.

Приєднання Богородчанського до нового району з центром у місті Надвірна може створити додаткові труднощі та є нелогічним, адже він значно поступається Івано-Франківську в інфраструктурі та сфері послуг, про що заявляють лідери місцевого самоврядування Богородчанщини. Просимо Кабінет міністрів не ігнорувати волю громади Богородчанського району та найвищого представницького органу Івано-Франківської обласної ради і включити Богородчанський район до складу до адміністративно-територіальної одиниці з центром у місті Івано-Франківськ", - йдеться у петиції.

Станом на 1 червня петицію підписали 20 осіб з 25000 необхідних.

Нагадаємо, на останній сесії обласної ради свободівець Манолій Піцуряк зачитав звернення від громади Богородчанщини до голови ОДА Віталія Федоріва з проханням врахувати волю мешканців краю та внести зміни до запропонованого проєкту.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!