Де цікаво відпочити в Україні у 2021 році?


А ви знаєте в якому красивому місці в Україні хочете відпочити в цьому році? Впевнені в тому, що бачили все найцікавіше? Але ж навіть досвідчені туристи зізнаються, що чим більше вони подорожують по нашій країні, тим більше класних місць для них відкривається. Де обов'язково варто відпочити й що подивитися в нашій країні у 2021 році?

Ми зібрали кілька цікавих варіантів.

Морський відпочинок - наскільки багато вибору у туриста?

В першу чергу, коли люди думають про відпочинок на морі, то згадують Одесу. Зараз це місто влітку для багатьох номер один в якості морського відпочинку. Але тільки море тут другорядне явище, тому що найкрасивіше саме місто.

Ще одне популярне місце на Чорному морі це Залізний Порт. На відміну від інших курортів на морі, тут створена всіляка інфраструктура, а не тільки будиночки й пляж. Це і гірки та водні розваги й нічні клуби. Тобто можна цікаво провести час, як дорослим, так і дітям.

Автобус Харків-Залізний Порт і Залізний Порт-Харків. Бронювання квитків.  Розклад. Маршрут. Ціна | Vip-Buss

Однак, щоб по-справжньому отримати задоволення від моря, потрібно відвідати острів Джарилгач, який знаходиться в Херсонській області. А це найбільший острів в Україні.

Тут чистий пісок і кілометри пляжів, які незаймані людиною. Завдяки тому, що острів не заселений людьми, тут завжди чисто, а поруч повністю дика природа. Тут можна побачити муфлонів, оленів і лані. Іноді вечорами до острова підпливають дельфіни. А це дійсно круто, тому що в останні роки рідко зустрічаються ці морські мешканці біля берегів Чорного моря, тому що бояться людей і водного транспорту.

Завдяки всьому цьому на півдні України створено справжні Мальдіви. І виявляється, що на райський острів не потрібно летіти через половину земної кулі. Все вже є у нас під рукою: чиста вода і красива жива природа.

Рожеве озеро - перлина південної України

Чи не кожен житель нашої країни знає про існування Лемурійського озера. Це унікальне місце з приголомшливим пейзажем. Уявіть собі озеро рожевого кольору. Вода тут не тільки красива, але і дуже корисна для шкіри. Вона збагачена різними мінералами, вуглеводами, кислотами й азотистими речовинами. Серед солей тут багато таких:

- Хлористий магній і калій.

- Бромистий магній.

- Йодистий натрій.

А ось лікувальні властивості грязей сертифіковані в ЄС.

Як австралійське озеро перетворили на Лемурійське на Херсонщині. Куди  поїхати на Херсонщині | Кавун.Сity

Дуже цікава основна версія виникнення такого унікального природного оздоровчого комплексу. Вчені впевнені, що це озеро є залишками Лемурійського моря. А такий рожевий відтінок утворився через особливі водорості: Dunaliella salina.

Ще в цьому озері  високий рівень солоності. Цей показник доходить до 30%, тобто на кожен кілограм води триста грамів солі. Тому не дивно, що це рожеве озеро називають українським Мертвим морем.

Гірський туризм в Україні

Кожен раз, коли говорять про це, в першу чергу приходить в голову відпочинок в Карпатах навесні. Унікальна колоритна місцевість, приголомшлива природа і неймовірні панорами. Всі, хто люблять гори, обов'язково повинні тут побувати.

Тур "Дивовижні Карпати" 29-30 травня

Помилково вважають, що для подорожі по горах, потрібно обов'язково мати серйозної фізичну підготовку і вміти користуватися скелелазним обладнанням. Насправді навіть щоб піднятися на найвищу точку України гору Говерлу, не потрібно бути кандидатом в майстри спорту. Існують різні маршрути для підйому на вершину.

Тобто іноді можна дістатися до вершини найвищої гори під час звичайної пішої прогулянки. Звичайно, такий маршрут хоч і найпростіший, але і займає він за часу найбільше. Як підсумок, кожен отримає свою можливість подивитися на красиві гірські пейзажі, перебуваючи на вершині.

Міський туризм в Україні

Нам пощастило мати такий великий вибір цікавих міст. Головні напрямки для відпочинку по містах:

- Кам'янець-Подільський.

- Луцьк.

- Львів.

- Вінниця.

- Одеса.

- Чернігів.

Кам'янець-Подільську фортецю тимчасово закриють для відвідувачів – Новини  Хмельницький

Кожен з них володіє своєю неповторною колоритною атмосферою й особливим настроєм. Це міста, де отримуєш велике задоволення від спокійних прогулянок по старовинних вуличках і скверів.

Якщо не були ще ніде з вищезгаданого списку, то починати варто обов'язково зі Львова, тому що це особливе місто, в якому багато елементів класичної європейської культури, а також багата історія на кожній вулиці. Безліч цікавих пам'яток, про які навіть не варто розповідати. Ви все побачите, як тільки доберетеся до центру міста

Де ж все-таки відпочити у 2021 році в Україні?

Не всі в цьому році зможуть собі дозволити відпочинок за кордоном, тому поїздка по Україні точно буде актуальною. Саме класне, що описі місця в цій статті це тільки вершина айсберга всіх місць, де Ви зможете побувати.

Незалежно від того, що Ви оберете: зняти будиночок в Карпатах, відправитися на рожеве озеро або з'їздити до Львова, у Вас точно буде класний відпочинок. Наприклад, зняти шикарний будиночок навколо гір можна завдяки комплексу будиночків-котеджів Над Фермою


Теги: