Депутатка та літераторка Оксана Тебешевська заявила про крадіжку її віршів


Вчителька, літераторка та депутатка Івано-Франківської обласної ради Оксана Тебешевська випадково виявила крадіжку своїх віршів, які були видані збіркою понад 10 років тому.

Про це громадська діячка повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, пише "Бліц-Інфо". 

"На сайті Долинської публічної бібліотеки прочитала заголовок "На ста вітрах несходжених доріг". Зацікавилася, бо то слова із мого вірша, написаного в 2013 році (збірка "Розлуння", рецензію на яку написав академік Володимир Качкан). У публікації мова йде про те, що "у літературній студії «Слово» засяяла ще одна яскрава зоря: Галина Гомівка". А далі було дуже цікаве: ота "яскрава зоря"з Долини, родом з Дрогобича, вкрала і приписала собі два мої вірші зі сторінки 60 збірки "Розлуння" — "На ста вітрах неходжених доріг..." і "Живу і дихаю вчорашнім днем..." Пані-злодійка, та, що Галина Гомівка, зробила собі один вірш, змінивши тільки два слова у моєму рядку "На відстань від утечі до утечі" на свої - "На відстані від зустрічі до втечі". І ще — я "Під сірих буднів тьмяним ліхтарем ховаю щастя...", а злодійка-плагіаторка — "в сірих буднях тьмяним ліхтарем ховає щастя". Цікаво, як то його, те щастя, ліхтарем ховати???. Але... Звісно, це судова справа, таке продовження буде, та який жах!!! З чого починають "сяяти" "молоді" зірки! Ганьба!!! Будьте пильні, автори поезій — може, і ви знайдете свої вірші у Галини Гомівки і їй подібних "зірок", - написала Оксана Тебешевська.

У Долинській бібліотеці відреагували на звинувачення, запевнивши, що й не підозрювали про крадіжку.

"Просимо вибачення у пані Оксани Тебешевської за нещодавно опублікований допис на блозі бібліотеки "На ста вітрах несходжених доріг" з віршами Галини Гомівки. Два вірші виявились плагіатом зі збірки Оксани Степанівни. Для блогу автори свої твори надають самі, бібліотека їх просто публікує. Ще раз приносимо вибачення за те, що не перевірили авторство. Досі таких прикрих історій не траплялося. Допис із блогу буде видалено"Долинська ЦПБ.

Також у коментарях до допису про крадіжки вибачилась і поетка Галина Гомівка. Жінка запевняє, шо сталася помилка і вірші Оксани Тебешевської потрапили до її записника випадково і через неуважність. Мовляв записувала власну творчість і вірші інших поетів у записник, не розділяючи. Тож просто не помітила, що передала на публікації не власну творчіть, а чужу. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!