Дистанційки не буде. В ОДА кажуть, що закриють школи та садки, де мало вакцинованих вчителів


При введенні жовтої зони карантину в Україні Уряд закриє навчальні заклади, де вакциновано менше 80% педагогічних працівників. Дистанційного навчання у школах не буде.

На цьому під час оперативної наради з головами громад наголосила керівниця Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук, пише Бліц-Інфо. 

Відтак, закликала очільників прикарпатських громад проводити роз'яснювальну кампанію та вакцинувати вчителів. 

"Уся громадськість краю, батьки та діти прагнуть, щоб навчання відбувалося у відкритому режимі. Щоб освітній процес був ефективним і якісним. Ми вже привезли вакцини, які тільки є. Вакцинуйте, пояснюйте, чому це важливо. Ще один навчальний рік на дистанційці діти сидіти не будуть. Якщо вводять жовту зону, школи та садки, де менш як 80% вакцинованих педагогів працювати не будуть. Тобто, ми взагалі не говоримо про переведення на дистанційне навчання. Тому зараз треба активувати всі зусилля, аби заклади працювали і діти вчилися у нормальному режимі і безпечних умовах", - наголосила Онищук. 

Також в ОДА наголосили, що в Івано-Франківській області щоденно росте кількість хворих на коронавірусу. Зупинити це зможе лише колективний імунітет, для цього потрібно високий рівень вакцинації в області. 

Як відзначив директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко, в області створені всі відповідні умови для вакцинації всіх охочих. Є достатня кількість вакцин та функціонують 8 центрів масової вакцинації населення від COVID-19, 121 пункт щеплення, а також функціонують 33 мобільні бригади, які виїжджають щепити організовані колективи. ✅На разі, імунізацію проводять вакцинами Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca, а також є Moderna для ревакцинації.

Так, за минулу добу на Прикарпатті провели 3 519 щеплень. Загалом двома дозами вже провакциновано 111 716 осіб та 144 857 тільки першою. Проте, як наголошують медики, щоб зупинити стрімке поширення коронавірусної інфекції потрібно щепити не менше як 80 % населення області та сформувати колективний імунітет.

Керівник галузі медицини в області застерігає, що кількість хворих на коронавірус постійно зростає, а вберегти себе від цієї недуги можна тільки вакцинувавшись. Тому посадовець наполегливо рекомендує не зволікати, не відкладати імунізацію та уникнути важких наслідків коронавірусної хвороби і стрімкого навантаження на лікувальну мережу.

До теми: На Прикарпатті за добу виявили 135 випадків Covid-19

 Варто прочитати! Новий карантин. Куди не пустять без щеплення

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!