Довибори у Раду: Апеляційний суд Києва відхилив позов Вірастюка проти ЦВК


Довибори у Верховну Раду. Опівночі Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відхилив позов кандидата в нардепи від "Слуги народу" Василя Вірастюка проти ЦВК.

Суд не знайшов доказів у бездіяльності Центрвиборчкому щодо встановлення результатів виборів на 87 окрузі на Прикарпатті, йдеться в сюжеті ТСН.

Через численні порушення під час прийому виборчої документації окружкомом і зникнення майже пів тисячі бюлетенів виключно за одного кандидата - Олександра Шевченка - продовжуються суди.

Це не завадило ОВК подати до Центрвиборчкому підсумковий протокол, відповідно до якого з різницею у 749 голосів переміг висуванець "Слуги народу" Василь Вірастюк. Шевченко – другий. Однак ЦВК з оголошенням офіційних результатів вирішила не квапитися і дочекатися судових рішень по всіх позовах. Вісім з них Олександр Шевченко вже виграв. 

На своїй сторінці у мережі Шевченко прокоментував рішення суду:

"Суд не знайшов доказів у «бездіяльності» Центральної виборчої комісії. Тому намагання будь-яким способом легалізувати протиправні протоколи ОВК № 87 є ще одним доказом незаконної і нечесної боротьби з боку провладного кандидата та більшості складу ОВК. Такі дії спрямовані на грубе спотворення результатів волевиявлення виборців, що суперечить ст. 38 Конституції України. Сьогодні о 12:00 та 16:00 розпочинаються судові процеси за поданням нашої команди щодо незаконності уточненого протоколу ОВК",- йдеться у повідомленні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!