Франківцям пропонують відкоригувати генеральний план міста


Департамент архітектури і містобудування оприлюднив для обговорення та пропозицій громадськості проект "Коригування (внесення змін до генерального плану, суміщеного з історико-архітектурним опорним планом м. Івано-Франківська (в межах Івано-Франківської міської ради)

За словами директора ДМТА Володимира Гайдара, останнє коригування генерального плану відбулось в 2001 році.

У 2009 році сесія міської ради прийняла рішення про необхідність відкоригувати генеральний план міста знову.

На основі рішення міської ради та на замовлення департаменту проектною організацією державне підприємство Державний інститут проектування міст "Містопроект" було розроблено проект.

У відповідності до чинного законодавства даний документ підлягає оприлюдненню і громадському обговоренню. Детально ознайомитись із проектом "Коригування (внесення змін до генерального плану, суміщеного з історико-архітектурним опорним планом м. Івано-Франківська (в межах Івано-Франківської міської ради) можна в холі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради ( вул. Грушевського, 21, І поверх), а також на сайті ДМТА та МВК.

До цьогорічного плану було внесено ще й 5 сіл, які перебувають під порядкуванням Івано-Франківської міської ради, а також територію міста було розділено, не на 3, а на 14 дрібних планувальних утворень, що вже сьогодні спростило планування транспортної моделі міста.

2 лютого 2015 року запланована офіційна презентація проекту. До 23 лютого громадськість Івано-Франківська має право вносити свої пропозиції та зауваження.

Пропозиції до проекту коригування (внесення змін до) генерального плану м. Івано-Франківська (в межах Івано-Франківської міської ради) мають право подавати: 

1) повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території Івано-Франківської міської ради; 
2) юридичні особи, об'єкти нерухомого майна яких розташовані на території Івано-Франківської міської ради; 
3) власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території Івано-Франківської міської ради та на суміжних з нею територіях;
4) представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію; 
5) народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

В департаменті містобудування та архітектури обіцяють дослухатись до громадських пропозицій. В разі виникнення спірних питань буде створена погоджувальна комісія, яка розгляне спірні питання та прийме рішення про врахування або відхилення про позицій.

За прогнозами Володимира Гайдара місто матиме затверджений генеральний план не швидше червня цього року.