Прикарпатка здобула "золото" на колоді на юніорському чемпіонаті Європи з гімнастики


14-річна Анна Лащевська принесла Україні першу перемогу в спортивній гімнастиці серед юніорок за 20 років.

У межах Мультиспортивного чемпіонату Європи-2022, що триває в німецькому Мюнхені, відбулися змагання з жіночої спортивної гімнастики серед юніорок. Участь у них узяла й збірна України, яку представили Анна Лащевська та Анастасія Зубкова, пише Суспільне спорт.

Упродовж змагань розіграли шість комплектів нагород: в особистому й командному багатоборствах та окремих фіналах у опорному стрибку, на різновисоких брусах, колоді та у вільних вправах.

Жіноча збірна України завоювала одну медаль: "золото" у фіналі на колоді принесла 14-річна Анна Лащевська, яка представляє Івано-Франківську область.

До фіналу Лащевська пройшла з другим результатом (13.066), поступившись у кваліфікації лише румунці Амалії Ґіґоарті, яка стала віцечемпіонкою в індивідуальному багатоборстві. Проте у фіналі, до якого відібралися вісім найкращих гімнасток, українка покращила показники й заробила 13.2 бала. Вона єдина отримала понад 13 балів і мала найвищу складність вправи – 5.4.

Ґіґоарта врешті стала лише шостою, а до топ-3 разом із українкою ввійшли італійка Аріанна Ґрілло та румунка Амалія Пуфлеа.

Відео переможного виступу Анни Лащевської у фіналі чемпіонату Європи-2022:

Крім того, Лащевська увійшла до топ-5 фіналу особистого багатоборства з 49.698 бала та кваліфікувалася до фіналу вільних вправ, де посіла восьме місце (12.166). Інша українка Анастасія Зубкова стала 29-ю в багатоборстві.

Усі результати українок на ЮЧЄ-2022 зі спортивної гімнастики

Особисте багатоборство (фінал): Анна Лащевська – 5-те місце, Анастасія Зубкова – 29-те

Колода (фінал): Анна Лащевська – "золото"

Вільні вправи (фінал): Анна Лащевська – 8-ме місце

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!