Франківські депутати просять владу не допустити підвищення ціни на газ


Депутати Івано-Франківської міської ради звернулись до президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо недопущення зростання ціни на газ, послуги з розподілу природного газу та електроенергію.

Звернення прийняли сьогодні, 18 жовтня, під час сесії міської ради, пише Бліц-Інфо.

"Депутати стурбовані критичною ситуацією що сталась із зростанням ціни на природний газ для бюджетних установ і бізнесу. Сьогодні відпускна ціна природного газу для бюджетних організацій та бізнесу сягнула позначки 30–45 тисяч гривень за тисячу кубічних метрів та продовжує зростати. Що веде до критичної напруженості місцевих бюджетів та ставить під загрозу опалювального сезону, зокрема забезпечення теплом дитячих садків, шкіл, лікарень, закладів культури та соціального захисту та зростання цін на товари й послуги, особливо на продукти харчування.

При цій ситуації до запланованих в бюджеті обсягів видатків на газ Івано-Франківська міська рада лише до кінця 2021 року буде змушена спрямувати додаткові кошти в сумі більше 8 мільйонів гривень, а на опалювальний сезон 2021/2022 рік видатки на газ зростуть більше як на 100 мільйонів гривень. Просимо вжити невідкладних заходів щодо недопущення зростання ціни на газ",- йдеться у тексті звернення.

 До теми: У Франківську оголосили надзвичайну ситуацію через можливий зрив опалювального сезону

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!