Готель на Долинщині має заплатити пів мільйона гривень за крадіжку газу


Відпочинковий комплекс в селі Вишків Долинського району отримував блакитне паливо в обхід лічильника. Працівники «Івано-Франківськгазу» виявили факт крадіжки газу.

Через дії підприємця, газорозподільна компанія зазнала збитки на суму понад пів мільйона гривень, повідомили Бліц-Інфо у пресслужбі «Івано-Франківськгазу».

"Власник комплексу відбирав блакитне паливо в обхід лічильника: приєднав до мережі газовий шланг поза приладом обліку. Таким чином, при площі будівлі 1260 м кв, за 2020 рік, згідно плічильника, було начебто спожито тільки 795 кубометрів природного газу. По факту крадіжки газу, фахівці «Івано-Франківськгазу» склали відповідний акт про порушення, а також припинили розподіл газу. Тепер недобросовісний споживач повинен компенсувати збитки газорозподільної компанії. Власнику комплексу донараховано понад 500 тисяч гривень. Допоки він не сплатить штраф та не ліквідує усі порушення, заклад буде без газу", - кажуть у компанії.

Загалом, з початку 2021 року фахівці «Івано-Франківськгазу» виявили 23 крадіжки газу: з них 6 незаконних врізок в газові мережі та 17 втручань в роботу лічильників газу. Як результат, їм донарахували платіжки ще на 1 250 000 гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!