Івано-Франківщина представила стратегію адаптації до зміни клімату на понад 152 млн євро


Івано-Франківщина серед трьох пілотних областей, які розробили стратегії адаптації до зміни клімату

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з експертами проєкту APENA 3 та обласними департаментами екології презентували результати кількарічної роботи над першими в Україні стратегіями адаптації до зміни клімату для трьох пілотних областей: Миколаївської, Львівської та Івано-Франківської. Про це повіждомила Івано-Франківська ОДА.

Під час розробки стратегій науковці вивчили поточний стан клімату в кожному регіоні, одержали кліматичні прогнози до кінця століття, оцінили вразливість та ризики для різних секторів економіки й насамкінець – розробили комплекс рекомендацій, які саме адаптаційні заходи потрібні для тієї чи іншої галузі.

Експерти проєкту порахували необхідну кількість та вартість адаптаційних заходів для трьох пілотних областей – системи раннього оповіщення, захисні інженерні споруди, системи зрошення та дренажу, розумні електромережі тощо. Загальна вартість 158 заходів з адаптації до зміни клімату для Івано-Франківщини – 152,650 млн євро.

Під час презентації також відбулися дискусійні панелі «Національна та регіональна політика України щодо адаптації до зміни клімату на шляху до ЄС» та «Адаптація до зміни клімату в містах» із залученням представників міжнародних інституцій та ОВА, мерів міст пілотних областей.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!