Хор із фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" припинив своє існування


Знаменитий хор "Чорнобривці" припинив своє існування за рішенням адміністрації підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Про це йдеться на сторінці документального фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго".

"Останній місяць на комунальному підприємстві відбуваються карколомні зміни: співробітників старшого віку масово звільняють чи змушують звільнитись за власним бажанням. На жаль, це далеко не завжди відбувається з урахуванням законодавства і етики. Для багатьох хористів ці події принесли нечуваний стрес, фінансові проблеми та кризу професійної та особистої ідентичності.

Команда фільму готова посприяти всім співробітникам Теплокомуненерго у відстоюванні своїх трудових прав і дотримання законодавства. Ми заручилися підтримкою дружніх юристів і можемо допомогти з написанням заяв та експертними коментарями в сфері трудового права. Пишіть нам у зручний спосіб — ми напоготові. Для нас ваша професійна та особиста цінність — безсумнівна", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, стрічка «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — дебютний повнометражний фільм Надії Парфан. Світова прем'єра фільму відбулася 10 квітня 2019 року на кінофестивалі «Бачення реальності» — одному з найбільших документальних форумів світу, що проходить у швейцарському місті Ньйон.

Фільм отримав приз «Кіноколо» від Спілки кінокритиків України як найкращий документальний фільм 2019 року. Стрічка номінована у категоріях Найкращий фільм, Найкращий документальний фільм, Найкраща музика, Найкращий монтаж четвертої національної кінопремії «Золота Дзиґа».

Про фільм: Іван Васильович багато років очолює профспілку комунального підприємства "Івано-Франкіськтеплокомуненерго". Його opus magnum — профспілковий хор «Чорнобривці», у якому співають диспетчери, ремонтники, слюсарі, бухгалтери. Голова профспілки пишається творчими здобутками комунальників, але керується принципом «спочатку людям тепло — а вже потім співати». Опалювальний сезон вносить корективи у графік репетицій. Трудовий колектив намагається полагодити застарілі комунікації, поки розгнівані споживачі штурмують гарячу лінію. Чи зігріє холодну батарею українська народна пісня

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!