Перефарбованець, діючий мер та підприємці: Хто претендує на посаду голови Тисменицької ОТГ?


Центральна виборча комісія оприлюднила список кандидатів, які претендують на посади голів ОТГ на Прикарпатті. Загалом на посаду 15-ти голів ОТГ претендують 122 кандидати.

У Тисменицькій ОТГ їх 9. Кореспондентка Бліц-Інфо дізнавалась, серед кого доведеться обирати мешканцям Тисменничини. Тож у списку Петро Галига (Слуга Народу), Тетяна Градюк (ЄС), Іванна Кучер (самовисування), Василь Мельник (Радикальна Партія Олега Ляшка), Михайло Рапій (Платформа Громад), Степан Сворак (самовисування), Руслан Фармус (Батьківщина), Микола Шіляк (Самопоміч), Олег Шкрумида (УДАР).

Що відомо про Петра Галигу?

57-річний Петро Галига родом з Тисмениці. У біографії вказав, що є підприємцем, має вищу освіту, судимість відсутня. У 2012 самовисувався у Верховну Раду, втім депутатом таки не став. Зараз же бореться за крісло очільника Тисменицької ОТГ від партії "Слуга Народу".

Що відомо про Тетяну Градюк?

42-річна Тетяна Градюк - член політичної партії "Європейська солідарність", депутат Тисменицької районної ради V, VI, VІІ демократичного скликання, народилась у селі Хом’яківка Тисменицького району. У біографії вказала, що має вищу освіту, судимість відсутня. У 2017 році обрана головою Тисменицької районної ради сьомого демократичного скликання. 

Що відомо про Іванну Кучер?

55-річна Іванна Кучер - самовисуванець. Народилась у Тисмениці, має вищу освіту, не судима. За даними ЦВК, працює директором приватної виробничо-комерційної фірми "Овен". У 2005 призначена головою Тисменицької районної державної адміністрації. У 2010 році обрана депутатом Тисменицької районної ради від політичної партії "Народний Рух України". 

Що відомо про Василя Мельника?

30-річний Василь Мельник народився у селі Чорнолізці Тисменицького району, має вищу освіту, працює підприємцем. Керує сільськогосподарським фермерським рибоводним господарством "На хвилях" у селі Хом'яківка. Балотується на голову громади від "Радикальної Партії Олега Ляшка".

Що відомо про Михайла Рапія?

53-річний Михайло Рапій народився у с. Вільшаниця Тисменицького району, має вищу освіту, судимість відсутня. Є директором ТзОВ "Агро-Вільшаниця". У 2010 став головою Вільшаницької сільської ради від політичної партії "Фронт Змін". Зараз же балотується від партії "Всеукраїнське об'єднання "Платформа Громад". 

Що відомо про Степана Сворака?

61-річний Степан Сворак народився та проживає у Тисмениці, має вищу освіту. 3 листопада 2014 року обраний за конкурсом професором кафедри теорії та історії держави і права Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. З жовтня 2015 року - міський голова Тисмениці, обраний як безпартійний самовисуванець. На позачергових виборах до Верховної Ради України у 2019 році балотувався як безпартійний самовисуванець по мажоритарному виборчому округу №84 (Івано-Франківська область). Втім, не пройшов. Цьогоріч пробує свої сили теж як самовисуванець, але вже на посаду голови громади.

Що відомо про Руслана Фармуса?

39-річний Руслан Фармус народився у Тисмениці, має вищу освіту. Є членом політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". 2009-2010 - заступник голови Тисменицької РДА. 2010-2015 - заступник голови Тисменицької районної ради. З червня 2017 року - заступник генерального директора з інформаційного мовлення та корпоративного управління ОТБ “Галичина”. 

Що відомо про Миколу Шіляка?

44-річний Микола Шіляк народився у Тисмениці, має загальну середню освіту, судимість відсутня. Є членом політичної партії "Об’єднання "САМОПОМІЧ" та депутатом Тисменицької міської ради. На позачергових виборах до ВР у 2019 балотувався від "Самопомочі", втім не пройшов. Микола Шіляк також був помічником депутата Івано-Франківської обласної ради від політичної партії "Об’єднання "Самопоміч" Богдана Станіславського. 

Що відомо про Олега Шкрумиду?

39-річний Олег Шкрумида народився у Тисмениці. У біографії вказав, що має вищу освіту та працює секретарем Тисменицької міської ради.

У 2014 році самовисувався до Верховної Ради 8-го скликання, на той час був членом партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". У 2015 році балотувався під першим номером до Тисменицької міської ради від "УКРОПу", де переміг. Зараз же Олег Шкрумида змагається за крісло голови громади від партії "Удар Віталія Кличка".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!