Косівська громада може отримати гроші на сортувальну лінію. Треба проголосувати!


Косівська громада бере участь у конкурсі "Наша громада", аби отримати гроші на будівництво сміттєсортувальної лінії, яка допоможе відсортовувати частину сміття і здавати на переробку як вторсировину.

Як розповідає голова Косівської громади Юрій Плосконос, зараз 80% сміття громади везуть аж за 100 кілометрів - до Івано-Франківського сміттєвого полігону. Ще 20% опиняється на стихійних сміттєзвалищах і забруднює ліси та річки. Та й те, що попадає на сміттєзвалище не краще впливає на екологію. Тож єдиний вихід - це сортувати сміття та здавати вторсировину на переробку. Як наслідок, громада може на цьому ще й заробити. За ідеєю, косівчан також вчитимуть правильної поведінки з відходами - проводитимуть просвітницьку роботу з дітьми та дорослими, пише Бліц-Інфо. 

"Проєкт є інноваційним в громаді і абсолютно новий та проривний для поліпшення екологічної ситуації в цілому та збільшення туристичної привабливості громади. У 2021 році буде закуплено 60 контейнерів для роздільного збору ТПВ - склотари, паперу, пластику та інших ТПВ. Сортувальна лінія забезпечить сортування сміття, яке підлягає переробці, а також зменшить об’єми сміття для вивозу на полігон, що дасть можливість відновити благоустрій та естетичний вигляд території. Громада хоче стати екологічним магнітом та взірцем для всієї України і місцем, де можна оздоровитись, відпочити, що є надзвичайно актуальним в час пандемії, особливо для осіб, які проходять реабілітацію після хвороби, тому питання екологічної безпеки для нас є пріоритетним", - каже очільник громади.

На втілення ідеї необхідно понад мільйон гривень. Якщо люди проголосують за проєкт, то громада отримає від організаторів конкурсу 500 тисяч гривень. Ще пів мільйона виділять з бюджету громади. І 98 тисяч Косів отримає від партнерів конкурсу.

Проголосувати за Косівську громаду можна, перейшовши за цим посиланням та авторизувавшись. 

Слід зауважити, у конкурсі бере участь одразу 13 громад з Івано-Франківщини. А проголосувати можна не за одну, а одразу за п'ять проєктів. Обирайте кращі та голосуйте за посиланням: https://otg.fakty.com.ua/communities?field_region_target_id=8&field_sphere_project_target_id=All&sort_by=field_number_of_votes_value

Загалом у конкурсі змагаються 283 громади. Та у фінал пройдуть лише 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Ще 13 громад-фіналістів, обере експертне журі.

Конкурс «Наша громада» організували телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!