Мама Героя Степана Тарабалки зупинила рух у Коломиї під час хвилини памʼяті


Мати Героя України, пілота Степана Тарабалки пані Наталя, зупинила рух на одному з перехресть Коломиї під час хвилини мовчання, щоб достукатись до людей.

У День Захисників та Захисниць перед хвилиною мовчання, Наталя Тарабалка перекрила власною автівкою проїзд на вул. Мазепи біля Коломийського ліцею №1. Такою акцією мати Героя хотіла привернути увагу людей до важливості вшанування памʼяті полеглих Захисників і цивільних.

"Сину, я таки зробила те що бажає зробити кожна мати та дружини які втратили. Я намагалась зупинити час на одну хвилину для всіх. Щоб вшанували...!!! Я вперше того ранку заглянула в ящик де твої речі і знайшла там твою військову сорочку ...я з плачем одягнула її ... і знову пообіцяла що буду сильною. Вона мені трохи не по розміру та знаєш Сину вона мені в той день стала як броня яка з крилами. Реакція у всіх була різна . Хтось підтримав, хтось возмущався не розуміючи що робиться, можливо поспішали ... Одна хвилина в день в пам'ять, невже так складно, невже так не важливо",- написала мама Героя.

Степан Тарабалка – Герой України, майор 114-ої бригади тактичної авіації Повітряних сил України. Від початку повномасштабного вторгнення виконав значну кількість бойових вильотів на МіГ-29, професійно ліквідовував ворожі літаки. Загинув 13 березня 2022 року у повітряному бою над Житомиром.

Як відомо, Президент 16 березня 2022 року підписав указ про щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання о дев'ятій ранку за загиблими внаслідок російської агресії. Втім, на жаль, зупиняються в цей час щоб вшанувати памʼять, лише одиниці. 

До теми: Президент присвоїв загиблому воїну з Прикарпаття звання Героя України

«Привид Києва» та центр реабілітації: як Степан Тарабалка знайшов спосіб жити вічно

Після смерті сина стала волонтеркою. Мати пілота з Івано-Франківщини Степана Тарабалки

Мати загиблого льотчика облаштовує на Прикарпатті реабілітаційний центр для бійців

Госпіталь для душі: мама «Привида Києва» відкрила на Прикарпатті реабілітаційний центр для захисників та їхніх родин

Мати загиблого пілота з Коломийщини відкрила реабілітаційний центр

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!