Майже 500 посад скоротять в райдержадміністраціях Прикарпаття


В Івано-Франківській області скоротять майже 500 посад після реорганізації 14-ти райдержадміністрацій.

Про це розповів начальник відділу управління персоналом апарату ОДА Анатолій Мельничук, пише Суспільне Карпати.

За його словами, для ліквідації РДА створили реорганізаційні комісії, які попереджують працівників про звільнення, займаються передачею майна та документів ліквідованих установ.

Долинську та Рожнятівську адміністрації повністю ліквідують та приєднають до Калуської РДА. Приміщення закритих установ є комунальною власністю територіальних громад. А все майно, яке було на балансі Долинської та Рожнятівської райдержадміністрацій, тепер перейде до Калуської, розповідає членкиня комісії з реорганізації Наталія Середюк.

За її словами, держслужбовці новоутвореної адміністрації працюватимуть в місті Калуш, однак деякі підрозділи все ж залишать в Долині та Рожнятові: "Передбачено роботу віддалених структурних підрозділів, таких як служба у справах дітей, управління соціального захисту та архів".

Реорганізація райдержадміністрацій передбачає скорочення працівників і, за словами Наталії Середюк, члени комісії вже попередили всіх держслужбовців про можливе звільнення. Скільки точно скоротять людей, посадовиця сказати не може. Однак, каже, до реорганізації в цих трьох установах було 274 посади. А в новоутвореній адміністрації має залишитися 163.

До Калуської РДА приєднаються і працівники з Рожнятівської адміністрації. Наразі тут працює 88 людей і поки що лише 11 знайшли іншу роботу.

"Скільки людей перейде у Калуш, невідомо через те, що немає структури Калуської РДА. В нас є троє людей, яким залишилося ще три роки до пенсії. Також в нас є люди, які пропрацювали більше 15-ти років в адміністрації. І ніхто не надіявся, що можливе таке скорочення", - каже керівниця апарату Рожнятівської РДА Ірина Сагайдак.

Загалом у райдержадміністраціях області зараз є 1 261 посада. Після утворення шести нових районів залишаться 772 посади.

Начальник відділу управління персоналом апарату облдержадміністрації Анатолій Мельничук розповідає, що скоротити повинні майже 500 посад. Для того, щоб працевлаштувати звільнених службовців, каже, зверталися до територіальних громад.

"Вони можуть запросити державних службовців до себе на роботу. Далі проводять роботу в межах своєї компетенції центри зайнятості, і відповідно комісія на місцях також вишукує можливості працевлаштування людей, які будуть підлягати звільненню", - каже Мельничук.

З такими ж проханнями до різних державних установ зверталися і профспілкові організації.

"В Івано-Франківській адміністрації, яку утворять, буде 193 посади. Очевидно, що керівники могли би взяти на роботу до себе людей, які працювали в Тисменицькій, Богородчанській, Галицькій РДА. До нас постійно звертаються люди. Адже зарплата звичайного держслужбовця найнижчої категорії – приблизно 4 400. І 50 % при цій зарплаті йому доведеться заплатити за газ та електроенергію. Звичайно, важко прожити тим, хто працює, а тим, хто лишиться без роботи? Можна лише уявити їхній стан", - каже голова обласної організації профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням голови ОДА, яке опублікували на сайті адміністрації, Верховинській РДА рекомендують залишити в штаті 73 працівників, Івано-Франківській - 193, Калуській - 163, Коломийській - 161, Косівській - 90, Надвірнянській - 92.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!