Очільник Косова нарікає, що камера фотофіксації порушень коштує, як два трактори


На прикарпатських дорогах є велика проблема з перевищенням швидкості водіями. Особливо це стосується відремонтованих автошляхів.

Щоб знизити кількість ДТП через порушення швидкості на автошляхах встановлюють камери фото- і відеофіксації порушень. Втім, як виявилось не кожна громада може собі дозволити таку розкіш. Про це під час наради в ОДА повідомив міський голова Косова Юрій Плосконос, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Де дорога йде через населений пункт - там "летять" 120. Ми звернулися в поліцію з заявою, що готові встановити камеру фотофіксації. Знаєте скільки камера коштує? Мільйон гривень! Мільйон гривень за камеру, тоді як новий трактор "Білорус" коштує 500 тисяч. Тобто камера коштує, як два трактори... Я не розумію вона золота, чи з кристалами Swarovski? Ми готові йти на якусь співпрацю, але так виходить, що на нас ще заробити разів в десять хочуть. Ми хочемо купити камери для тих населених пунктів, де ідеальна дорога і постійно є перевищення швидкості та ДТП, але не можемо собі дозволити за таку ціну",- каже Плосконос.

Голова ОДА Світлана Онищук поцікавилась в начальника патрульної поліції Прикарпаття Олега Костенка, що ж це за камера така - за мільйон гривень.

"Ми не продаємо камери, тому ціну не можу сказати. Там немає камінців Swarovski, але є можливість розпізнавати номерні знаки, обличчя. Їх роздільна здатність дозволяє робити якісну фото і відеофіксацію вдень і вночі. На сьогодні ці камери фіксують тільки перевищення швидкості, а в перспективі будуть фіксувати й інші порушення: перетин суцільної лінії, проїзд на заборонений сигнал світлофору і т.д. Це можна сказати повноцінний аналог поліцейських. Окрім того, штрафи з цих камер повертаються в обласний бюджет. Це на сьогодні можливість зробити безпечною дорогу, а кошти за камеру повернуться в бюджет через штрафи. Як показує практика, порушників багато і камери швидко себе окуплять",- переконаний Олег Костенко.   

Також очільник Косова звернув увагу на перехрестя, де за цей рік сталося вже 19 аварій.

"Ми постійно звертаємося. П'ять років нам обіцяли встановити світлофор. Ми п'ять років почекали і вирішили самі вирішити проблему. Виготовили передпроєктну пропозицію з облаштування кільцевої розв'язки. Рік ми не можемо добитися від патрульної поліції і САД погодження. Ми готові платити за проєкт кільця, за будівництво, але нам просто не погоджують, а посилають з одної організації в іншу",- обурився Юрій Плосконос. 

Начальник патрульної поліції пояснив, що дорога державного значення і погодження потрібно отримати в Києві. Також запропонував голові Косова приїхати до нього і він допоможе зі зверненням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!