Михайлова про рішення сестри Да Вінчі долучитися до війська: Дмитро був проти цього


Парамедикиня та дівчина загиблого Героя України прикарпатця Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі) Аліна Михайлова розповіла, що він був проти того, щоб його сестри воювали чи були військовими.

Про це вона заявила в себе у сториз в Instagram, відповідаючи на запитання про рішення молодшої сестри Да Вінчі стати військовою, пише Громадське.

Михайлову запитали, чому Олександра Коцюбайло не долучилася до батальйону «Вовки Да Вінчі», що в складі 59 ОМПБр, а натомість стала військовою 1 окремого штурмового батальйону імені Дмитра Коцюбайла у складі 67 ОМБр.

Військова відповіла, що не знає, але додала, що «ніколи б не взяла на себе відповідальність» прийняти сестру Да Вінчі, адже сам він, за її словами, був проти цього.

«Ми дуже багато говорили про це з Дмитром. Для нього було дуже важливо, щоб дівчата здобули вищу освіту, і він ніколи не хотів, щоб вони були на війні чи у війську. Я виконую його напуття», — пояснила Михайлова.

Що передувало?

12 вересня молодша сестра полеглого в боях Героя України Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі) — Олександра — долучилася до війська. Вона підписала контракт з 1 окремим штурмовим батальйоном імені свого брата, який він створив та, командуючи ним, загинув.

Є два батальйони Да Вінчі?

Так, на початку лютого частина бійців перейшла до 59 ОМПБр імені Якова Гандзюка як батальйон «Вовки Да Вінчі» під керівництвом Сергія Філімонова — військового та політичного діяча. Серед них була й Аліна Михайлова.

Натомість інша частина залишилася в 1 окремому штурмовому батальйоні у складі 67 ОМБр, названому посмертно на честь його засновника й командира впродовж 2014-2023 років Дмитра Коцюбайла.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!