Міський голова Франківська запропонував карати вандалів буками на площі


У вихідні вандали наробили шкоди в середмісті Франківська: побили світильники і розгромили клумбу на літнику кафе.

Поліція затримала хулігана, йому загрожує до 5 років виправного закладу, інформує Бліц-Інфо.

Під час оперативної наради міський голова Руслан Марцінків поцікавився у поліції, яке реальне покарання може отримати хуліган. В поліції пояснили, що підозрюваний ухилявся від військової служби, тож його передали у військкомат. Якщо поліція встигне оголосити підозру до того часу, як його заберуть на строкову службу, то військкомат задумається, чи треба їм такого призовника.

"Їх там було кілька. Треба покарати, щоб інші думали. Я б в цей Кодекс (про адмінправопорушення,- авт) вніс правки: буків давати на площі. Знати штани і голій дупі 20 буків дати. Це було б найбільш дієво, а то граються штрафами. Я боюся, що це зараз на тормозах спустять. А так би прописали таку міру покарання за пошкодження комунального майна. Або й у всіх Кодексах за щось дрібне. Дали буків при всіх і було б дієво. А то зараз почнуться адвокати, перекваліфікація... штрафик заплатить 1700 гривень і все",- пожартував мер.

Нагадаємо, в ніч на суботу Низовій п'яна компанія влаштувала погром. Хлопець заліз на ліхтар та розтрощив два плафони. Опісля на площі Ринок він повалив клумби на території кафе. Винуватців нічного погрому швидко знайшли.

До теми: Франківцю, який потрощив клумби і ліхтарі загрожує до 5 років виправної колонії

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!