Міськрада погодила демонтаж аварійного крану на Гаркуші


Депутати на сесії Івано-Франківської міської ради проголосували за демонтаж небезпечного будівельного крану на вулиці Гаркуші.

Як зауважив міський голова Руслан Марцінків, є реальна небезпека, що він впаде, інформує Бліц-Інфо.

"Це рішення стосується демонтажу. Ця справа на контролі в поліції, але я попрошу найближчим часом це зробити, бо йдеться про безпеку людей. Це проблема для всього міста. Ми неодноразово зверталися в поліцію. Сьогодні ми приймаємо це рішення і прошу знайти варіант як демонтувати цей кран",- каже мер.

Своєю чергою керівник Локомотиворемонтного заводу запропонував передати кран на зберігання на їх територію, якщо він важливий для кримінального провадження. 

Водночас депутат міськради Олексій Петечел поцікавився, чи мають депутати юридичне право приймати таке рішення, якщо відкрите кримінальне провадження. 

"Ми з 2018 року неодноразово зверталися і в суди, і в ГУНП. Ми його нікуди не діваємо. Є загроза падіння, адже він не експлуатується з 2018 року і там все поіржавіло. Тому або ми його демонтовуємо хоча б частково, або під час сильнішого вітру він може впасти на сусідні будинки чи вулицю. Вже була така ситуація, коли впав кран і було двоє загиблих. Це питання буде деталізоване на виконкомі: хто буде займатися цим, правові питання, але сьогодні нам треба зняти загрозу", - пояснив Влізмо.

Руслан Марцінків наголосив, що міська рада, як політичний орган має право прийняти таке рішення.      

"Був огляд. Ситуація критична і ми не можемо наражати на небезпеку людей. Це наша відповідальність",- сказав міський голова.

В підсумку, "За" демонтаж небезпечного крана проголосували 33 депутати.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!