На автодорозі Чернівці-Верховина запрацював другий в Україні мостовий WIM-комплекс


На трасі Р-62 Чернівці-Верховина у селі Розтоки Чернівецької області запрацював другий в Україні мостовий WIM-комплекс.

Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

WIM (Weight-in-motion) — це система зважування в русі, яка проводить цілодобовий моніторинг навантаження транспорту на дорогу. Спеціальне обладнання монтується в дорожнє покриття та над дорогою на спеціальній фермі. Датчики фіксують параметри транспортного засобу — вагу, габарити, швидкість, номерні знаки. Завдяки тому, що система повністю перекриває проїзну частину, обійти її неможливо.

Друга така мостова система в Україні вже запрацювала на мосту через річку Черемош у селі Розтоки. ЇЇ встановили на 22-му кілометрі дороги P-62. Перша система — в Одеській області на мосту через Хаджибейський лиман.

Системи фіксують вагу транспортного засобу та автоматично штрафують за перевантаження. Наразі в Україні повноцінно працює 54 WIM-майданчики.

Система зважування в русі на дорогах дозволяє не лише контролювати дотримання вагових норм, а й даже можливість зберегти дорожнє покриття від перевантаженого транспорту — адже без належного контролю, дорожнє покриття руйнується, з’являється колійність, ями та вибоїни. Система також допомагає аналізувати трафік регіону.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!