На Франківщині досі шість вулиць названі на честь російської депутатки-окупантки


Чи можливо, щоб на честь окупантів були названі вулиці? Щоб на восьмому році війни вулиці носили імена тих, хто безпосередньо причетний до анексії Криму? Здається, що ні. Але в Україні - можливо.

2014 рік. Окупанти блокують українські військові частини. 27 лютого спільно з іншими депутатами прибуває у Крим депутатка Думи Росії Валентина Терешкова для “спілкування з жителями”. Також вона голосувала 1.03.2014 року за дозвіл вводу російських військ на територію України, пише видання "Лівий берег".

Терешкова – не лише російський політик. Вона ще й радянська космонавтка, герой СРСР. А тому не дивно, що в Україні ще з часів Радянського Союзу існують вулиці, названі в її честь – Вікіпедія каже, що на момент анексії Криму таких було 79.

Після агресії Росії частину вулиць було перейменовано.  Проте не всі. Згідно з даними Державного реєстру виборців в Україні налічується 278 топонімів на честь Терешкової.

На тимчасово окупованих територіях знаходиться 48 вулиць та провулків на честь Терешкової: 13 – в Луганській області, 14 – в Донецькій і 21 – в Криму.

На неокупованій частині України вулиць на честь Терешкової 230, і розподілені вони наступним чином:

 

 

У трьох областях вулиць немає – в Дніпропетровській, Луганській та Запорізькій областях, найбільше ж їх у Хмельницькій області – аж 37. На Івано-Франківщині таких нарахували аж шість. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!