На Франківщині штрафують за перевезення сільськогосподарських тварин без документів


У зв'язку з поширенням сказу на території України спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській посилили відповідні заходи контролю.

З цією метою Головним управлінням Держпродспоживслужби Прикарпаття налагоджено співпрацю з Головним управлінням Національної поліції в області та розроблено алгоритм спільних дій, інформує пресслужба.

Тож у власників транспортних засобів, які здійснюють перевезення сільськогосподарських тварин, перевіряють наявність супровідних документів – ветеринарного свідоцтва або ветеринарної довідки, відомості про переміщення тварин та наявності бирок і реєстраційних документів (паспортів) на тварин.

Протягом тижня в області під час перевірок транспортних засобів, що перевозили тварин, виявлено 3 порушення вимог законодавства -  в Косівському та Коломийському районах.

На порушників складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення.

В області триває роз’яснювальна робота щодо ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин, а також вимог до їх переміщення серед населення та суб’єктів господарювання.

Нагадуємо: суб′єкти господарювання, які планують продаж (експорт) та/або купівлю (імпорт) сільськогосподарський тварин для подальшого їх утримання (вирощування), з метою недопущення розповсюдження та занесення інфекційних хвороб тварин повинні дотримуватись певних вимог, передбачених Методичними рекомендаціями щодо профілактичного карантинування тварин для подальшого переміщення.

Переміщення тварин повинно супроводжуватись відповідними ветеринарними, реєстраційними та ідентифікаційними документами.

Додатково інформуємо, що у разі виявлення фактів порушення вимог законодавства щодо переміщення (обігу) тварин, захисту здоров'я та карантину тварин, передбачена відповідальність згідно статті 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На зображенні може бути: 2 людини та автомобіль

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!