На місці цукрового заводу у Городенці пропонують створити індустріальний парк


У четвер, 29 вересня, відбудеться чергова сесія Городенківської міської ради.

Серед іншого, депутати розглядатимуть і питання щодо створення на місці колишнього цукрового заводу сучасного індустріального парку.

"Такий парк має ряд переваг та стане поштовхом до розвитку промисловості в громаді. Це гарантує стабільне поповнення бюджету, наявність робочих місць та можливість облаштування територій", - наголошують у Городенківській міській раді.

Відтак, переконані у міськраді, це дасть громаді нові робочі місця (понад 1000 робочих місць). А також серед переваг називають:

Зростання доходів мешканців

Податок на нерухомість

Земельний податок

ПДФО

Зменшення відтоку мешканців (робочої сили)

Розвиток малого та середнього бізнесу

Нагадаємо, цукровий завод у Городенці почав роботу в 1926 році. У травні 1995 року Кабінет Міністрів України затвердив рішення про його приватизацію. Надалі, державне підприємство перетворено у відкрите акціонерне товариство. У 2007 завод припинив роботу.

У 2010 році завод перейшов у власність агрохолдингу «Мрія». 28 жовтня 2010 року завод відновив роботу, але вже у 2011 році знову зупинився, залишки запасів сировини були вивезені на Бучацький цукровий завод. У серпні 2014 року агрохолдинг «Мрія» не зміг розрахуватися з кредиторами і оголосив технічний дефолт, в результаті завод перейшов у власність компанії ТОВ «Аракс Холдінгс». Відтоді підприємство не працює.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!