На перехресті Коновальця – Сорохтея з’явиться світлофор


5 березня у Франківську відбулося перше засідання нового складу комісії з організації та безпеки дорожнього руху.

Основною метою роботи даної комісії є підвищення безпеки руху на вулицях Івано-Франківської міської територіальної громади, а також вирішення наявних транспортних проблем. На комісії було розглянуто 15 актуальних питань. Про це в мережі повідомив заступник міського голови Михайло Смушак.

Зокрема, було прийнято рішення щодо погодження облаштування світлофорного об‘єкту на перехресті вулиць Коновальця та Петлюри. Дана ділянка є небезпечною для пішоходів та в пікові години тут створюються постійні затори.

"Їх причиною є «вузьке» місце в районі ТЦ «Велмарт», адже там фактично з 4-х смуг працюють дві. Якщо машина повертає до ТЦ «Велмарт», а на зупинці автобус, то весь трафік зупиняється. З протилежного боку (як їхати в місто), також зупинка громадського транспорту і переважно проїзною є тільки одна смуга. Окрім того, там є перехід, де дуже багато пішоходів. За даними поліції - це є місце концентрації ДТП. За минулий рік там сталось 7 зіткнень автомобілів та 4 наїзди на пішоходів, що спричинили людям травми. Окрім того, немає виїзду з вул. Сорохтея ліворуч, що перенасичує виїзд авто з вул. Петлюри вліво на вул. Коновальця. Там постійні затори",- пояснює Михайло Смушак.

Комісія пропонує:

- поставити світлофор на перехресті вул.Коновальця-Сорохтея;

- розширити в районі ТЦ «Велмарт» дорогу на ще одну смугу для того, щоб автомобілі, які повертають до ТЦ «Велмарт» не блокували рух;

- зробити в районі ТЦ «Велмарт» заїзні кишені.

Ще одним важливим питанням було облаштування пристроїв примусового зниження швидкості на вулиці Сагайдачного. Зокрема, проблемними там є ділянки, де люди «стихійно» переходять через залізничні колії, а також в районі розміщення контейнерного майданчика. Комісією погоджено воаштування пристроїв примусового зниження швидкості, але паралельно будемо звертатися до Львівської залізниці з пропозицією погодити облаштування повноцінного пішохідного переходу для мешканців через колії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!