На Прикарпатті судили начальника відділу Черкаської міськради за нібито спробу перетнути кордон


Верховинський суд розглянув матеріали від Державної прикордонної служби про притягнення до адміністративної відповідальності за незаконне перетинання держкордону заступника начальника управління, начальника відділу Черкаської міської ради.

Суд закрив провадження у зв'язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення. Про це йдеться у постанові Верховинського суду від 1 жовтня.

У документі зазначається, що чоловіка прикордонники затримали у липні за 30 км від держкордону на Верховинщині. А саме він їхав села Буковець до села Красник. Між цими селами його зупинив прикордонний наряд, аби перевірити документи. Чоловік показав їм посвідчення інвалідності ІІ групи та паспорт. І вже після виявилося, що він нібито порушив правила перебування в прикордонній зоні.

"Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення від 12.07.2024 серії ЗхРУ №139129, 12.07.2024 о 16год 40хв. прикордонним нарядом «Прикордонний патруль» на напрямку 488 прикордонного знаку на відстані 30км. від лінії державного кордону на території Верховинської об`єднаної територіальної громади Верховинського району Івано-Франківської області, на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в межах контрольованого прикордонного району, був виявлений гр. України ОСОБА_1 , за спробу незаконного перетинання державного кордону поза встановленими пунктами пропуску через державний кордон України, чим порушив вимоги ст.ст.9,12 ЗУ "Про державний кордон України" від 04.11.1991, тобто вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст.204-1 КУпАП", - навели у суді дані з протоколу.

У суд чоловік не з'явився, то ж справу розглянули без нього. 

У підсумку, суд не побачив достатніх доказів, які б "поза розумним сумнівом" доводили, що той здійснив спробу незаконного перетину державного кордону. Тому провадження закрили.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!