На Прикарпатті з 15 листопада відновлюють профілактичний відстріл лисиць


В Івано-Франківській області з 15 листопада відновлюють відстріл лисиць для профілактики захворювання тварин на сказ та регулювання чисельності.

Про це повідомили на facebook-сторінці головного управління Держпродспоживслужби в області з посиланням на рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній військовій адміністрації.

"Регулювання чисельності популяції червоної лисиці на території всіх громад Івано-Франківської області та добування (методом відстрілу) лисиць буде проводитись з 15 листопада 2023 року по 31 грудня 2023 року створеними групами користувачами мисливських угідь. Склад групи має бути погоджений у територіальних громадах, а заплановані заходи, конкретні місця та терміни їх проведення – в районних державних (військових) адміністраціях і відділах Національної поліції України в Івано-Франківській області", - зазначають у Держпродспоживслужбі.

Також там додали, що відстріл здійснюватиметься лише за умови, якщо у складі групи під час кожного виїзду буде присутній працівник поліції, спеціаліст державної служби ветеринарної медицини та представник громади, на території якої в цей день проводяться заходи.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!