Очільник Франківська розповів, як житиме громада в "червоній" зоні


З 30 жовтня на Прикарпатті запроваджується "червона" зона карантину.

Міський голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків розповів, що зміниться в житті мешканців громади в "червоній" зоні, інформує Бліц-Інфо.

За словами міського голови дитсадки і 1-4 класи в школах будуть працювати без змін. Водночас 5-11 класи можуть працювати офлайн, тільки якщо 100% працівників вакциновані. В Франківській громаді тільки 2 школи мають 100% вакцинованих, тож всі інші школи перейдуть на онлайн навчання. 

"Що стосується бізнесу, ринків, магазинів, закладів харчування, то у всіх 100 % працівників має бути "зелений" ковід сертифікат, або ПЛР-тест (який діє 72 години) і такі ж вимоги для відвідувачів. Це стосується всіх закладів. Тож з понеділка працювати можна і потрібно, але за цих умов",- каже мер. 

Руслан Марцінків наголосив, що з перших днів поліція буде контролювати виконання правил.

"В "червоній" зоні жорсткіше будуть перевірятися стоячі місця у громадському транспорті. Тому буде дискомфорт для мешканців міста і краю. Окрім того, з 8 листопада вступає в дію Постанова про обов'язковість вакцинації для визначених категорій працівників, тож керівників будуть штрафувати від 17 до 34 тисяч гривень, якщо працівники без "зеленого" сертифікату буде допущений до роботи",- застеріг міський голова.

Що стосується масових заходів, то вони дозволені тільки в тому випадку, коли у всіх учасників є повна вакцинація чи "свіжий" ПЛР-тест.

"Додаткових обмежень Франківськ приймати не буде. Ситуація не є такою критичною, як в березні-квітні, але щоб не допустити погіршення, вводять такі обмеження. Ця "червона" зона буде стосуватися невакцинованих, а вакциновані зможуть жити звичним життям",- підсумував мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!