Очільник Франківська вакцинувався від Covid-19 у прямому ефірі


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в прямому ефірі вакцинувався від Covid-19.

За словами мера, в міській клінічній лікарні була залишкова вакцина, тож він вирішив показати приклад іншим, що потрібно вакцинуватися, пише Бліц-Інфо.

"Я перебуваю в ЦМКЛ. Тут зараз медпрацівники проходять вакцинацію. Я дав згоду, що добровільно хочу її пройти, щоб розвіяти міфи і страхи щодо вакцинації", - сказав Марцінків.

Варто зауважити, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я дозволило робити щеплення проти COVID-19 залишками вакцин, які підготували для медиків. Раніше невикористані дози препарату з флакона утилізували. Один флакон із вакциною Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцину можна використати протягом 6 годин ㅡ саме стільки триває одна сесія мобільної виїзної бригади. 

Так, за наказом МОЗ залишками препарату для медиків «поза чергою» вакцинуватимуть громадських діячів, діячів культури і спорту та лідерів релігійних спільнот.

Публічним людям пропонуватимуть щеплення, якщо медики, які мали отримати вакцину, відмовляться від неї, матимуть протипоказання для щеплення або ж дози препарату з одного флакона використають не повністю.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!