Одинадцять із 42 чинних депутатів франківської міськради не будуть балотуватись на місцевих виборах


У місцевих виборах 25 жовтня не братимуть участь 11 чинних депутатів Івано-Франківської міської ради – вони не фігурують у жодному з партійних списків. Крім того, 7 чинних депутатів ради змінили свою партійну приналежність.

Не балотуватимуться Володимир Балагура (“БПП “Солідарність”), Андріан Волгін (“БПП “Солідарність” а потім – позафракційний), Михайло ВересІгор Саварин та Володимир Саврей (позафракційні), Ірина Кулинич, Петро Гречанюк, Іван Пуйда та Іван Гарасимко (“Об’єднання “Самопоміч”). Також у переліку кандидатів до міськради немає Дмитра Чміля (УКРОП), повідомляє Центр Політичних Студій.

Ще три депутати до жовтневих виборів не змінили партійну приналежність, проте балотуватимуться до ради вищого рівня. Ярослав Горбовий зареєстрований під номером 16 у виборчому списку ВО “Батьківщина” до Івано-Франківської районної ради. Петро Гавриш зареєстрований 8-м номером до районної ради у списку ВО “Свобода”. А Володимир Кушнір – №2 у списку “Європейської солідарності” до Івано-Франківської обласної ради.

Семеро чинних депутатів Івано-Франківської міської ради змінили до місцевих виборів партійну приналежність. Зокрема, депутати з фракції УКРОП Віталій Мерінов, Володимир Олійник та Мстислав Тарас балотуються у міськраду наступного скликання у списку партії “За майбутнє”. У виборчому списку вони посідають відповідно перших три місця. Їхній колега по фракції УКРОПу Сергій Гаєвський змінив до майбутніх виборів і партію, і раду: він кандидує від партії “Слуга народу” одночасно до Івано-Франківської обласної та районної рад.

Член фракції “Об’єднання “Самопоміч”, а потім позафракційний депутат Ігор Корсун балотується від ВО “Свобода”. Від цієї ж партії балотуватиметься і позафракційна депутатка Галина Куницька.

Депутатка від фракції “Об’єднання “Самопоміч” Олександра Федорук іде четвертим номером до Івано-Франківської обласної ради у списку “ЄС”.

Цікаво, що екссекретарка Івано-Франківської міської ради, а нині депутатка Верховної Ради від ВО “Свобода” Оксана Савчук також балотується до місцевої ради: вона вказана першим номером у списку “Свободи” до Івано-Франківської районної ради.

23 чинних депутати Івано-Франківської міської ради не змінили партійної приналежності та балотуються до міськради наступного скликання. Василь Ревчук, як і 5 років тому, балотується в міськраду від ВО “Батьківщина”, Стефан Магас – №2 у списку цієї партії до міської ради, також балотується в обласну раду. А Руслан Терешко очолює списки “Батьківщини” і до міської, і до районної рад. Серед депутатів від ВО “Свобода” це Сергій Абрам’якВіталій Бурко, Мар’ян Вагилевич, Андрій Грималюк, Ярослав Дубас, Олег Капустяк, Роман Марцінків, Роман Онуфріїв, Василь Скиданчук, Андрій Строїч, Роман Харук, а також чинний секретар ради Віктор Синишин. Маріанна Продан також балотуватиметься від “Свободи”, вона змінила прізвище, і у виборчому списку фігурує як Маріанна Смаль. Партприналежність не змінювали і депутати від “ЄС”: до міської ради балотуються Микола Ковальчук, Сергій Палійчук, Степан Руднянин, Володимир Фецич, Володимир Яблонь. А Петро Шкутяк є одночасно кандидатом на міського голову та другим номером у списку “ЄС”.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!