Олександр Сич про напругу у стосунках Польщі та України: Історія їх так нічому і не навчила


Голова Івано-Франківської обласної ради, науковець Олександр Сич прокоментував посилення напруги між Польщею і Україною в питанні Волинської трагедії.

"Читав, що недавня зустріч Президента Володимира Зеленського з польською урядовою делегацією була "напруженою та близькою до сварки". Й що однією із причин було педалювання польською стороною т. зв. Волинського питання. Якщо так, то висловлюю свою солідарність. Не втомлюючись дякувати Польщі за надану допомогу, ми повинні дбати за свою національну честь і гідність!", - відзначив Олександр Сич в ефірі на ОТБ Галичина.

Як відзначив науковець, є цілком закономірним, що між сусідніми державами існують не тільки добрі, а й складні сторінки історії. Втім, прикро, що Польща використовує наше складне становище в умовах війни з росією, намагається скористатися ситуацією і шантажує Україну, аби довести свою правоту в історичних дискусіях. 

"І Польща відстоює не тільки про ретроспективу - тобто, аби довести свою правоту, а й працює на перспективу - аби після нашої перемоги Україна почувалася себе винуватою і зобов'язаною. Насправді, Польща хоче закріпити себе як націю пана, а нас - як націю холопа. Ну бо так вони в історії до українців ставилися. Це дуже прикро, бо історія їх так і не навчила. Адже якщо ми втрачаємо державність, то після нас її втрачає і Польща", - відзначає Олександр Сич. 

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!