Олександр Сич звинуватив ЄС і Порошенка в передвиборчій маніпуляції на Covid-19


Голова Івано-Франіквської обласної ради Олександр Сич на своїй сторінці в соцмережі заявив, що Петро Порошенко водить в оману мешканців Прикарпаття.

За словами очільника облради, п'ятий президент України прибув з метою політичного піару на 87-й виборчий округ.

"Щойно громадянин П. Порошенко, перебуваючи в ефірі декількох івано-франківських телеканалів, ввів в оману мешканців Прикарпаття, повідомивши, що, мовляв, фракція «Європейської солідарності» в обласній раді подала пропозицію провести сесію обласної ради з приводу того, що там щось «відбулося на Буковелі», але голова обласної ради нібито вважав за доцільне краще поїхати у відпустку. Петре Олексійовичу, інформую, що сьогодні я цілий день перебував на робочому місці. Працював і, зокрема, дав доручення всіляко сприяти Вашій дружині Марині взяти участь в роботі постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, яка розглянула сьогодні комплекс питань щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції. До слова кажучи, мене інформують, що пані Марина вела себе скромно і по діловому. На відміну від Вас. Вчергове, коли заплануєте приїзд на Прикарпаття з метою політичного піару, готовий Вас прийняти і вислухати", - написав голова облради. 

Щодо можливості проведення позачергової сесії обласної ради, то Олександр Сич підтвердив, що отримав звернення фракції «Європейської солідарності».

"При цьому голова фракції навіть не приховував, що це робиться з метою політичного піару й підтасовується під Ваш приїзд на 87-й виборчий округ. Оскільки Регламент обласної ради передбачає, що підставою для скликання позачергової сесії має бути наявність підписів 1/3 депутатського корпусу, то порадив йому провести консультації з іншими фракціями. На сьогодні він таких консультацій не провів і відповідно заяв від інших фракцій в апараті обласної ради не зафіксовано. Очевидно, їх і не могло бути, бо всі розуміють, з якою метою «Європейська солідарність» ініціювала цю сесію. До Вашого відома, Петре Олексійовичу. Питання боротьби з Covid-19 обласна рада достатньо предметно розглянула на своїй сесії 23 грудня 2020 року. При потребі фракція «Європейської солідарності» могла повторно внести це питання до порядку денного чергової сесії, яка от щойно відбулася 19 лютого. Однак вона це зробила не тоді, а тепер – якраз під Ваш піар-приїзд. Вже казав це і ще раз повторю – заробляти політичні бали на проблемі коронавірусної інфекції є останнім цинізмом",- вважає Олександр Сич.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!