Позов Ткачівського до газети «Галичина» залишено без розгляду


Позов Ярослава Ткачівського до газети «Галичина» залишено без розгляду. Про це клопотав в черговому судовому засіданні …сам позивач та його представник. Суддя Івано-Франківського міського суду О. Бабій, яка вела цю справу, клопотання задовільникла.

Проте, на думку головного редактора «Галичини» Петра Парипи, про якусь перемогу справедливості чи здорового глузду говорити зарано. Це може бути й певний тактичний хід, адже позов можна поновити, пише Стик.

Річ у тім, що з аналогічним позовом до газети звернулася і дружина Ткачівскього. Цю справу веде суддя В.Барашков, якому представники газети вже двічі висловили недовіру, проте він не прийняв відвід і задовольняє майже усі клопотання позивачки та її представника. Тим часом, суддя О.Бабій чимало аналогічних клопотань Ткачівського відхилила. Справа за його позовом вже йшла до завершення. Як вважає один з високопрофесійних юристів, який не побажав називатися, позивач міг і побоюватись, що вона може бути вирішена не на його користь, відповідно, доведеться за принципом прецеденту приймати аналогічне рішення й Барашкову, і тому попросив залишити його вимоги без розгляду. Та, можливо, Ткачівський сподівається на те, що Барашков задовольнить вимоги його дружини, що дасть йому змоги знову висунути свої безпідставні претензії до газети «Галичина».

Як повідомили в газеті, наступне судове засідання за позовом до «Галичини» О. Ткачівської відбудеться 7 травня. Якщо вона також звернеться з клопотанням щодо залишення її позову без розгляду, то дані припущення не мають сенсу.