Презентація мозаїки-шеврона


У вівторок, 6 грудня об 11 під ратушею волонтери "Громадської ініціативи Галичини" проведуть акцію. Передаватимуть реанімобіль військовим і презентуватимуть мозаїку- шеврон

Впродовж трьох місяців волонтери ГО Громадська ініціатива Галичини працювали над збором коштів для придбання реанімобіля для коломийських “Едельвейсів” — 10 Гірсько-штурмової бригади. Бригада зараз виконує бойові завдання на Донецькому напрямку і потребує такого автомобіля для оперативної евакуації поранених. Завдяки зусиллям багатьох благодійників цю суму вдалося зібрати. Придбана “Швидка” пройшла повний техогляд та доукомплектування, і 6 грудня вирушить на передову, щоб там рятувати життя.

Поки тривали технічні роботи з реанімобілем, волонтерам вдалося втілити ще один мистецький благодійний проєкт, спільно з ініціативою “Врятуймо скарби разом!”. Задум втілила Студія Мозаїки Олега Дунаєвського МІФ. За мотивами шеврону 10-ї Гірсько-штурмової бригади митцем Олегом Дунаєвським було створено мозаїчне панно, розміром 58 на 68 см.

Шеврон “Десятки” — це кілька гармонійно поєднаних символів.

В центрі — перехрещені у вигляді римської цифри Х дві гуцульські бартки — одночасно ціпок, сокира і зброя, символ звитяги опришків та вірності присязі. Поверх них — квітка едельвейсу: символ відваги та любові, яка здолає будь-які перешкоди, бо вже тривалий час бійців бригади неофіційно називають “Едельвейсами”. У верхній частині шеврону — Говерла, Піп Іван та Бребенескул, тому, що бійці гірсько-штурмової бригади на ротаціях регулярно підкорюють найвищі вершини Карпат.

Мозаїчний шеврон можна буде придбати. Подробиці — на офіційній сторінці ГО Громадська ініціатива Галичини у Фейсбуці: https://www.facebook.com/GromadskaIniciatyvaGalychyny

Всі виручені кошти будуть спрямовані на придбання автомобілів для фронту.

Презентація шеврону та передача реанімобіля відбудеться 6 грудня об 11 годині на площі перед міською Ратушею у присутності бійців 10-ї Гірсько-штурмової бригади.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!