Прикарпатські поліцейські вдосконалюють свої знання


Майже 30 поліцейських, що працюють у відділі конвойної служби, в ізоляторах тимчасового тримання пройшли спеціалізований тренінг з підвищення рівня професійної компетентності, а також з дотримання особистої безпеки під час виконання службових обов’язків. Ці правоохоронці практично цілодобово працюють з вразливими верствами населення, в яких діагностовано ВІЛ, туберкульоз чи гепатити.

Одноденний тренінг для співробітників поліції розпочався з самого ранку. Його провели представники благодійного фонду та реабілітаційного центру наркозалежних «Захід Шанс», за підтримки Європейського Союзу.

Компетентні лектори упродовж дня розповіли про профілактику ВІЛ/СНІДу, туберкульозу і гепатитів. А ще надали поради, як запобігти інфікуванню поліцейських, які щодня контактують з людьми, належно виконуючи свої професійні обов’язки.

Загалом, упродовж тренінгу працівники поліції заслухали три теми. Окрім профілактики небезпечних захворювань, дізнались про особливості та різновиди замісних підтримувальних терапій. Досі - це одні із найдієвіших методів профілактики ВІЛ-інфекції у світі. А ще довідались, як працювати із затриманими людьми, що приймають їх.

За статистикою Україна лідирує серед європейських країн за кількістю розповсюдження ВІЛ. «В країні наразі понад 350 тисяч ВІЛ - інфікованих. Найгірше те, що кожен другий не підозрює навіть про свій статус», - наголосив представник благодійного фонду «Захід Шанс» Олександр Гринь.

Такі тренінги для працівників поліції необхідні.

«Чи не щодня правоохоронці стикаються з неблагополучними верствами населення та групами ризику. Тож для співробітників поліції - це неоціненні знання, необхідні, щоби вберегти власне здоров’я і не наражати на небезпеку інших людей.» , - розповідала старший інспектор Управління дотримання прав людини Нацполіції України Марія Кравецька.

Наприкінці тренінгу всі учасники пройшли анонімне самотестування на ВІЛ та гепатит. А ще отримали відповідні сертифікати.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!