Прикарпаття наближається до червоної зони карантину, - Савчук


На Прикарпатті спостерігається значне погіршення епідситуації.. Відтак, вже незабаром область можуть віднести до червоної зони

Про це йшлося під час щотижневої селекторної наради в ОДА. Зазначалося, що в області почастішали випадки інфікування COVID-19 саме серед дітей, практично всі діти шкільного віку. Так, від початку пандемії на COVID-19 захворіло 3981 дітей, з них 12 підтверджених випадків протягом останньої доби.

За словами головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука в Україні та, зокрема, на Прикарпатті суттєво збільшилась кількість летальних випадків.

"Маємо сумну статистику - 12 летальних випадків за попередню добу. Переважно летальні випадки фіксуються серед людей старше 60 років",- каже Руслан Савчук.

Зазначимо, що в області спостерігається стабільний ріст захворюваності на COVID-19 протягом останніх 11 тижнів. Зокрема протягом минулої доби найбільше випадків зареєстровано в Івано-Франківському районі - 111 підтверджених випадків COVID-19.

Крім того, Руслан Савчук зауважує, що найбільше госпіталізованих хворих на COVID-19 знаходиться в Івано-Франківській центральній лікарні - 90%.

"Прикарпаття наближається до червоної зони. Згідно показників МОЗ наша область потрапила до помаранчевої зони, яка визначається автоматично, коли спостерігатися перевищення хоча б одного з таких показників. Так, до «помаранчевої» зони через перевищення показників завантаженості ліжок із киснем потрапила Івано-Франківська область. За минулу добу завантаженість ліжок з киснем на Прикарпатті становить - 67,1%. Така статистика чітко вказує на те, що область рухається до «червоної» зони карантинних обмежень",- зауважує головний державний санітарний лікар області.

Відтак, в Івано-Франківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, нагадують, що вберегти себе від інфікування COVID-19 та від тяжкого перебігу хвороби можна вакцинацією. Адже від першого червня на території області на коронавірусну інфекцію захворіло 10 183 особи, серед них вакциновано тільки 3% осіб.

Головний державний лікар області Руслан Савчук вкотре наголошує на необхідності вакцинації. Вакцинація - це потреба даного часу та обов’язок кожного свідомого громадянина.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!