Прикарпаття "пожовтіло". Голові ОДА сказали особисто їхати щепити освітян


На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) у вівторок, 21 вересня, на всій території України встановили “жовтий” рівень епідеміологічної небезпеки з 00:00 23 вересня.

На комісії виступив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“В Україні за останній тиждень ріст госпіталізації складає 60%, реанімаційні ліжка зайняті на 33%. Станом на сьогодні є 40 тисяч ліжок для хворих на COVID-19. Це схожа хвиля, яка була у березні-лютому 2021 року. Але динаміка росту поширення хвороби набагато вища…Сьогодні треба ввести “жовтий” рівень, аби вчасно запровадити “червоний” рівень у найгірших регіонах”, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише “Галка”.

Міністр додав, що нині 98% хворих на COVID-19 – не були вакциновані. Тому наполіг, аби в Україні ввести “жовтий” рівень епіднебезпеки.

“Підтримую таку пропозицію. Люди, колективи, де є 80% провакцинованих, працюють без змін. Пропоную й далі вести діалог з українцями, бо COVID-19 сьогодні, це пандемія невакцинованих. Ми витратили мільярди, мільйони доз вакцини доступні”, – прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ляшко додав, що нині в Україні вакцинувалися лише 49% освітян. Це на фоні, коли у ЗСУ та Нацгвардії цей показник перевищив 90 %. За його словами, Івано-Франківська область серед найгірших (після Волині) – лише 21% освітян провакциновані.

До слова, на Прикарпатті лише 123 освітні заклади мають рівень щеплення працівників у понад 80%, понад 840 ще не досягнули цього показника.

Натомість в Івано-Франківській ОДА кажуть, що другою дозою загалом щеплено 39% освітян Прикарпаття.

“Станом на 21 вересня 19 462 працівники освіти провакциновані, це 40% від їх кількості. Загальна кількість освітніх закладів, які будуть будуть зачинені – 847”, – сказала Онищук.

Такий коментар урядовцям не сподобався.

“Я, як і вчора повторюю, вам необхідно просто зараз особисто їхати і щепити вчителів по області. І не розповідати, що область має високий показник сільського населення. Ви зараз маєте наслідки інформаційної кампанії”, – прокоментував доповідь голови ОДА міністр розвитку громад Олексій Чернишов.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!