Прикарпатські громади можуть подати заявки на отримання інтернет-субвенції


Мінцифра оголошує додатковий етап подання заявок на отримання інтернет-субвенції.

Вони будуть профінансовані за рахунок нерозподіленого бюджету (16,2 млн грн) та можливих залишків коштів, що не будуть використані громадами в межах поточних закупівель. Подати заявку можна до 10 вересня. Це дасть змогу податися громадам, які не встигли зробити це в червні або подали заявки з помилками.

Головна умова участі у проєкті — це відсутність у селі оптичних мереж. Подати заявку на участь можна в Дії. Після заповнення форми голові громади залишиться лише внести свої контактні дані та підписати заявку за допомогою електронного підпису. Детальна відеоінструкція, як це зробити, — за посиланням

Для розбудови мережі оптичного інтернету 670 територіальних громад отримали понад 483 млн гривень. Сьогодні вже 510 громад оголосили тендери, а 112 — завершили проведення закупівель. Наразі провайдери активно будують мережі для під’єднання сіл. Відстежувати всі тендери та детальну інформацію про кожну закупівлю можна буде цілком прозоро за допомогою онлайн-дашборду.

Завдяки інтернет-субвенції до оптичного інтернету будуть під’єднані понад 6 тис. соцоб’єктів у 3 тис. селах. Проєкт матиме значний соціальний ефект, адже завдяки йому вже цього року понад мільйон українців отримають можливість вперше під'єднатися до оптичного інтернету. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!