Прокуратура Прикарпаття розслідує контрабанду радіоактивних матеріалів


Прокуратура Івано-Франківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами контрабанди та незаконного поводження з радіоактивними матеріалами.

Установлено, що 5 серпня на території Івано-Франківської області затримано автомобіль, в багажнику якого виявлено предмет, який намагалися перемістити через державний кордон України. При проведенні радіологічного обстеження вказаного предмету комісією у складі представників Західної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки і представників «Івано-Франківського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України» встановлено, що це радіоактивний матеріал без маркувань. 
За даними фактами до до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 201 (контрабанда) КК України та ч. 3 ст. 265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами). КК України . Вказані кримінальні провадження прокуратурою об’єднано в одне провадження.        
Досудовим розслідуванням встановлено, що до вчинення кримінального правопорушення причетні двоє громадян, які затримані у порядку ст. 208 КПК України. 
На даний час вирішується питання про оголошення їм підозри у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та обрання запобіжних заходів.    
Досудове розслідування триває.