Прокурори Прикарпаття відзвітували за свої дії під час Майдану


У прокуратурі області відбулась колегія щодо роботи відомства під час подій Революції Гідності.

Під головуванням прокурора області Ігоря Настасяка відбулася колегія, на якій обговорили додержання конституційних прав учасників мирних акцій протесту при здійсненні процесуальних повноважень прокурорів під час Революції Гідності. 

На нараді було заслухано пояснення прокурорів районів, їх заступників та процесуальних керівників.

Зокрема йшлося про те, що під час подій Майдану в області до кримінальної відповідальності не притягнуто жодного активіста, а провадження щодо них закрито у зв’язку  з реабілітуючими обставинами. З цього приводу було заслухано пояснення процесуальних керівників, які були причетні до розслідування.

У своїх доповідях прокурори відтворювали всю хронологію тих подій, а також надали письмові пояснення щодо виконання процесуальних дій.

Окрім того, прокурори районів та їх заступники доповідали про заявлені під час подій Революції Гідності позови. Так, за цей період на скасування рішень органів місцевого самоврядування органами прокуратури було заявлено 138 позовів, з них більшість - відкликані самими прокурорами.

Прокурори акцентували на тому, що результатом розгляду у цих позовах не стало порушення прав громад і окремих громадян.

Підсумовуючи нараду, прокурор області зазначив, що зміни, які відбулися в державі далися ціною людських життів, тому зараз кожен повен усвідомити свою відповідальність.