Прикарпатські правоохоронці готуються до люстрації


На підтвердження цьому - конструктивний діалог з конкретними рішеннями на сьогоднішньому засіданні консультативно-дорадчих органів при УМВС України в Івано-Франківській області .

Передусім начальник обласного управління внутрішніх справ полковник міліції Микола Семенишин проінформував присутніх про здійснену правоохоронцями роботу щодо вирішення питань, які виникли під час попереднього засідання. Зокрема, було проведено перевірку за кожним з висловлених критичних зауважень і, у разі підтвердження, вжито відповідних заходів реагування.

Як зазначив очільник прикарпатської міліції, органи внутрішніх справ краю вже готуються до реалізації законодавства про очищення влади. Керівництво УМВС має принципову позицію з приводу звільнення міліцейських рядів від порушників службової дисципліни і законності та некомпетентних працівників. Крім того, процес позачергової атестації міліціонерів відбуватиметься за участю представників громадськості.

Також на засіданні було розглянуто питання подальшої діяльності консультативно-дорадчих органів при обласному управлінні внутрішніх справ та залучення патріотично налаштованої громадськості до переформатування правоохоронної структури для її якісної зміни.