Радіодиктант національної єдності-2021 писатиме і читатиме Юрій Андрухович


Організаторам його радили радіослухачі.

9 листопада з 10:00 до 11:00 відбудеться 21-ий Радіодиктант національної єдності-2021. Про це в ефірі «Українського радіо» сказав член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін, пише Детектор медіа.

За його словами, текст радіодиктанту писатиме письменник Юрій Андрухович, також він читатиме його в ефірі. Його обрали з кількох претендентів. Як зазначив Дмитро Хоркін, саме Юрія Андруховича радіослухачі радили обрати автором тексту радіодиктанту та читцем.

Науковою консультанткою проєкту вдруге буде професорка кафедри української мови Києво-Могилянської академії і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України Лариса Масенко.

Радіодиктант транслюватимуть наживо на «Українському радіо», радіо «Культура», телеканал «UA: Перший» та всі інші платформи і телеканали Суспільного.

«Це не перевірка знань, ми нікого не хочемо карати і робити зауваження. Ми хочемо спонукати звернути увагу на українську мову», – сказав Дмитро Хоркін.

Особливість цьогорічної акції у тому, що «Українське радіо» стане майданчиком для суспільного діалогу.

«У хабі Українського радіо упродовж тижня перед акцією проходитимуть обговорення мовних питань. Ми зачепимо питання і політичного характеру: закон про мову, мовні квоти», – зазначив він.

Дмитро Хоркін зазначив, що Суспільне запросить писати радіодиктант президента України, народних депутатів, міністрів, прем'єр-міністра, діячів культури та інших.

Тему радіодиктанту оголосять найближчим часом.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!