Сім громад Прикарпаття не виконали запланований бюджет


На Прикарпатті за 5 місяців є перевиконання в обласному бюджеті та бюджетах територіальних громад сумарно по загальному і спеціальному фонду.

Про це під час етеру на ОТБ Галичина повідомив депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій Івано-Франківської обласної ради Назарій Іванів, пише Бліц-Інфо. 

"Загальний обсяг обласного бюджету - 2,4 мільярда гривень. З них 1,6 мільйона обласні податки (загальний фонд 1,4 мільярда і спеціальний форнд 200 мільйонів), а 800 млн. - державний трансфер. За перші 5 місяців ми планували, що по загальному фонду надійде 579 мільйонів, але завдяки платникам податків надійшло 645 мільйонів, тож маємо перевиконання 66 мільйонів. Що стосується спеціального фонду, то за пʼять місяців планували 88 мільйонів, а поступило 110, тобто перевиконання 22 мільйони. Що стосується екологічного податку, який сюди входять. Він на 90% формується завдяки Бурштинській ТЕС. На жаль було багато влучань в Бурштинську ТЕС і ми це відчули в екологічному податку. За перші 5 місяців ми планували 55 мільйонів гривень, а надійшло тільки 27, бо вона не працювала на повну потужність",- каже голова бюджетної комісії.

Якщо проаналізувати бюджети 62 територіальних громад, то за словами Назарія Іваніва, є 7 громад, які не виконали свої бюджети на суму 87 мільйонів гривень.

Коломийська громада - 53 мільйони гривень

Бурштинська - 16 мільйонів гривень

Ворохтянська - 9 мільйонів гривень

Лисецька - 3 мільйони гривень

Єзупільська - 2,6 мільйона гривень

Обертинська - 2,2 мільйона гривень

Спаська - 500 тисяч гривеень

"Всі бюджети 62 територіальних громад взагальному це 10 мільярдів гривень. Крім обласного. На 5 місяців було заплановано, що має поступити 3,8 мільярда гривень, а надійшло 4.1 мільярда. Якщо додати гроші всіх громад, то за 5 місяців є перевиконання 260 мільйонів гривень",- каже Іванів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!