Студентка франківського вишу – срібна призерка Кубку світу з єдиноборства


З 21 вересня по 1 жовтня у місті Самсон (Туреччина) проходять найпрестижніші всесвітні змагання серед студентів з єдиноборств Samsun 2022 FISU University World Cup Combat Sports.

Вже у перший день змагань з самбо у складі збірної команди України у ваговій категорії до 59 кг срібло завоювала Яна ВОЛОШИНЮК, студентка другого курсу спеціальності “Фізична культура і спорт” факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, йдеться на сайті університету.

До участі у змаганнях студентку-спортсменку підготували – Євген Боднарук, заслужений тренер України, старший тренер національної збірної команди України з самбо; Андрій Микитин, старший тренер молодіжної національної збірної команди України з самбо; Сергій Курилюк, тренер-психолог, доцент кафедри теорії та методики фізичної культури і спорту факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Зазначимо, що у всесвітніх змаганнях серед студентів з єдиноборства беруть участь близько 1200 студентів 344 університетів з 50-ти країн світу. До програми змагань включено 6 видів спорту: бокс, карате, таїландський бокс Муей-тай, боротьба самбо, боротьба вільна та греко-римська, ушу.  Україна представлена 110 студентами-спортсменами із 50-ти університетів нашої країни.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!