Сучасні тенденції у виготовленні кованих воріт: огляд трендів


Ознайомтеся з головними трендами у виготовленні кованих воріт, що поєднують стиль, функціональність та інновації у дизайні.

Щоб оформити вхідну зону до приватного будинку, можна вибрати унікальні ворота з ковки, що гарантуватимуть вишуканий зовнішній вигляд та надійний захист. У цій статті ми розповімо про найпопулярніші тенденції у оформленні кованих воріт, на які варто звернути увагу.

Тренд #1 – Мінімалізм та його простота

Мінімалізм є актуальним рішенням уже багато років, оскільки він чудово підходить до будь-якого оформлення будинків. Головними рисами цього стилю є:

наявність чистих ліній;

відсутність зайвих деталей;

геометрія та функціональність.

Щодо колірних рішень, то тут краще віддавати перевагу чорному та сірому металу, що не мають додаткових прикрас. Ці ворота чудово підійдуть до сучасних архітектурних стилів, а також у них можуть бути використані новітні технології, наприклад, світлодіодне підсвічування та системи відкривання.

Тренд #2 – Сучасна класика індустріальних рішень

Індустріальний стиль стає все популярнішим не тільки у інтер'єрі будинків та квартир, але й у екстер'єрі. Таке дизайнерське рішення супроводжується грубими матеріалами, відкритими конструкціями, містить елементи іржі або ж ефект штучного старіння. Таке дизайнерське рішення буде актуальним для власників приватних будинків, які хочуть мати унікальні та стильні ворота, що будуть підкреслювати індивідуальність та естетичність.

Тренд #3 – Бароко для цінителів розкоші

Якщо ви віддаєте перевагу класиці та розкоші, ковані ворота у стилі бароко стануть чудовим рішенням. Виготовлення таких воріт є технічно складним рішенням, містять багато декоративних елементів та цікаві візерунки. Ворота у стилі бароко характеризуються:

вигнутими лініями;

квітковими орнаментами;

візерунками у вигляді листя та фігур тварин.

Такий стиль чудово підійде, якщо у вас розкішний заміський будинок, що чудово відображає велич палаців у стилі бароко.

Тренд #4 – Гламурний арт-деко

Стиль арт-деко – один із найпопулярніших у оформленні кованих воріт. Він поєднує у собі вишукані геометричні форми та розкішні деталі. Такий стиль має симетричні візерунки, містить елементи бронзи, позолоти та срібла. Варто звернути увагу на такий стиль тим, хто полюбляє класичні архітектурні рішення, адже він робить фасади більш величними та вишуканими.

Тренд #5 – Сучасний неокласицизм

Неокласика чудово поєднується із інтерпретаціями сучасних дизайнерських рішень. Тут зустрічаються витончені деталі, м'які вигини та орнаменти мінімалізму. Це оформлення буде актуальним для тих, хто хоче створити класичні рішення, але не втрачаючи відчуття класицизму.

Ви можете замовити виготовлення кованих воріт у компанії Кузня Львів, де працюють досвідчені ковалі. Тут будь-які дизайнерські рішення будуть відтворені на найвищому рівні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!