Суд скасував спецдозвіл на видобуток нафти та газу із родовища на Прикарпатті


У 2019 році Держгеонадр роздали без аукціону шість нафтогазових родовищ. Серед них - і Небилівське нафтогазове родовище, що знаходиться на території колишніх Богородчанського і Рожнятівського районів.

Сталося це перед запровадженням обов'язкових електронних аукціонів. Відтак, прокурори довели в суді першої та апеляційної інстанції , що передача Небилівської площі нафти і газу була незаконною. Про це повідомляє Офіс прокурора, пише "Бліц-Інфо". 

"Встановлено, що Державна служба геології та надр України без проведення аукціону передала це нафтогазове родовище площею понад 40 га суб’єкту господарювання для видобування. З метою захисту інтересів держави та скасування спеціального дозволу на користування надрами Івано-Франківська обласна прокуратура подала позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду. У лютому 2024 року рішенням суду позовні вимоги прокуратури задоволено повністю. Однак, не погодившись із цим рішенням, сторона відповідача подала апеляційну скаргу. Восьмий апеляційний адміністративний підтримав доводи прокурора та залишив без змін рішення суду першої інстанції. Рішення суду набрало законної сили", - зазначають у прокуратурі. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!