Тисменицька міськрада звітує про демонтаж всіх пам'ятників совітам у громаді, але у місті й досі є бовван


У Тисменицькій громаді нібито демонтували всі пам’ятники, пов’язані з радянським минулим. Так, у селах Клубівці та Вільшаниця знесли пам’ятники радянської доби.

Однак, на центральній вулиці Тисмениці й досі стоїть бовваніє пам'ятник червоним окупантам. У міськраді пояснюють, чому цього не зробили. Кажуть, що він внесений до пам'яток історії.

"Пам’ятник радянським воїнам, полеглим при звільненні м.Тисмениця, землякам, полеглим в II-ій світовій війні та в боротьбі за радянську владу внесений до переліку пам’яток історії та монументального мистецтва Івано-Франківської області (відповідно до офіційної інформації, наданої уповноваженими органами) і перебуває під охороною держави відповідно до чинного законодавства України. За умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини чи їх частин передбачено відповідальність відповідно до статті 298 Кримінального Кодексу України. Також згідно із чинним законодавством України, пам’ятники та пам’ятні знаки, пов’язані з увічненням перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, не підлягають демонтажу та перенесенню на інші місця", - виправдовуються у міськраді.

Окрім виправдань, Тисменицька міська рада запевняє, що вони "зверталася до уповноважених органів щодо надання дозволу на переміщення (перенесення) пам’ятників, пов’язаних з радянським минулим та виключення їх із реєстру пам’яток історії та монументального мистецтва Івано-Франківської області".

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!