Три лікарні Прикарпаття отримали пересувні рентгенівські діагностичні апарати


Сьогодні, 10 серпня, три лікувальні заклади області отримали пересувні рентгенівські діагностичні апарати.

За підтримки Міністерства охорони здоров’я України було закуплено надсучасні рентгенапарати, три з яких розприділені в нашу область. Придбали медичну апаратуру за кошти спецфонду Державного бюджету України за бюджетною програмою 2301610 «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей», інформує ІФ ОДА.

Пересувні рентгенівські діагностичні апарати Mobile X-Ray MobyEye, згідно розподілу отримали КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради», КНП «Прикарпатський клінічний онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради» та КНП «Бурштинська центральна міська лікарня» Бурштинської міської ради.

"Вартість одного такого апарату понад 2,5 млн.грн., - каже директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко. Це сучасне та цифрове обладнання дозволяє отримати високоточне якісне зображення з мінімальною дозою опромінення та швидко оперувати даними. Крім того, мобільність рентгенапарату дозволить проводити діагностичне обстеження важким, малорухомим хворим на місці - зазначив керівник департаменту охорони здоров’я.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!