З Богородчанської лікарні виписують хворих, аби переобладнати її під Covid-19


У суботу, 20 лютого, в Івано-Франківській області на території Богородчанської центральної районної лікарні почали розгортати мобільний госпіталь для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Лікарні в області переповнені пацієнтами з коронавірусом.

На територію госпіталя нікого не пускають, кажуть, режимний об'єкт, пише ТСН.

Вночі з Києва приїхали 10 фур та вантажівок з медичним обладнанням - від ліжок до кисневих концентраторів та ШВЛ. Їх одразу почали розвантажувати та розгортати шпиталь на 120 місць. 

Про катастрофічний брак ліжок для хворих на коронавірус, а відтак необхідність терміново розгортати додаткові, чиновники заговорили ще наприкінці минулого тижня. Втім, лише у середу зібрали обласну комісію з надзвичайних ситуацій, де постало питання про мобільний шпиталь. Ще два дні знадобилося, аби він нарешті прибув на Прикарпаття. Втім, чиновники зволіканням це не вважають.

Почали розкладати модульні конструкції - намети. Вочевидь, зробити це дозволило потепління. Адже напередодні головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляв, що у морози їх обігрівати надто дорого.

"Тільки після того, як буде налаштований там правильний температурний режим, там почнеться монтаж обладнання", - повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук.

Перших пацієнтів, якщо у цьому виникне необхідність, сюди зможуть покласти за 9 днів - стільки часу передбачено на розгортання мобільного шпиталю. 

А тим часом саму райлікарню повністю переобладнують для допомоги хворими на COVID-19. Відділення від хворих звільняють поетапно - когось переводять до інших медзакладів, а кого можна, виписують доліковуватися амбулаторно. Якщо буде катастрофічний брак реаніматологів та анестезіологів, їх шукатимуть у вишах - серед інтернів та викладачів, та в інших лікарнях.

"Науковці наші, які працюють зараз зі студентами віддалено, вони можуть надавати таку допомогу у суботу та неділю", - повідомив в.о. керівника департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак.

В будні допомогу надаватимуть працівники Богородчанської лікарні. 

До теми: На дорогах Франківщини встановили карантинні блок-пости. Список

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!