У Болехові знову не змогли прийняти бюджет: депутати проігнорували сесію


Депутати Болехівської міської ради вдруге поспіль не зібралися на сесію.

Сьогодні, 12 березня, у Болехівській міській раді було призначено засідання чергової сорокової сесії. Проте засідання знову не відбулося. У сесійній залі зареєструвалися 12 депутатів, в той час коли для кворуму потрібно не менше 14 обранців.

"Схожа ситуація вже була 27 лютого, коли на сесію прийшли теж тільки 12 міських обранців. Причому вдруге не прийшли на засідання ті ж самі депутати, серед яких представники таких політичних сил: «За майбутнє» (Анатолій Височанський, Зенон Макота, Роман Петровський, Руслана Петрюк), «Платформа громад» (Марія Гасяк), «Слуга народу» (Алла Єфіменко, Андрій Юсип), «УДАР» (Василь Клим, Ярослав Ходак), «Свобода» (Тарас Лесів, Тетяна Ориник), «Українська Галицька Партія» (Ігор Юзьків), «Народний Рух України» (Уляна Юзьків)",- кажуть в Болехівській міськраді.

Цього разу в проєкт порядку денного було включено 116 питань і традиційне в кінці “Різне”. Серед них, знову було питання про бюджет Болехівської територіальної громади на 2024 рік, програма соціально-економічного розвитку громади, а ще 15 проєктів рішень щодо надання одноразових грошових допомог військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях для забезпечення заходів з національної безпеки і оборони України, рідним загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців, 15 - до роковин трагедії рідним загиблих військовослужбовців, 11 - жителям громади на лікування, близько 50 – щодо врегулювання земельних відносин тощо. Також на сесії не змогли ухвалити зміни до окремих міських цільових програм, та звернення міської ради щодо необхідності удосконалення чинного законодавства в галузі освіти та виділення додаткових коштів освітньої субвенції для погашення наявної заборгованості з виплати заробітної плати педагогічним працівникам Болехівської територіальної громади, яка продовжує наростати.

Очільник громади Іван Яцинин переконаний, що основною причиною кризи, яка склалася у громаді через бездіяльність депутатського корпусу, є «політичні ігри» голів окремих фракцій у раді, які у різний спосіб намагаються сконцентрувати владу в своїх руках.

«Окремі депутати забули, що демократія будується на принципах індивідуальної автономії та рівності. Для забезпечення демократії я скликаю сесії, де кожен депутат міської ради має право висловитися як під час виступу, так і під час волевиявлення, при ухваленні того, чи іншого рішення. Але, на жаль, в раді не відбуваються сесії, орган місцевого самоврядування паралізований. Повторюся, але наслідком є неприйнятий бюджет на 2024 рік, соціальні та інші програми, без яких неможливе повноцінне функціонування громади»,- сказав мер.

Про дату наступної спроби провести засідання міський голова пообіцяв повідомити згодом, але зазначив, що це буде не швидше 26 березня 2024 року, оскільки відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» про скликання сесії громадськість має бути повідомлена не пізніше, ніж за десять днів до засідання.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!